מבזק מס 01/2025

מיסוי רווחים לא מחולקים – (לא) נעים להכיר

ביום 31.12.2024 עברה בכנסת בקריאה שניה ושלישית הצעת החוק בענין מיסוי רווחים לא מחולקים. 

תיקון החקיקה עוסק במיסוי חברות מעטים (= מרבית החברות במשק הישראלי), וכולל הן תיקונים לסעיפי חוק קיימים, והן חקיקת סעיפים חדשים, אשר צפויים להגדיל את הכנסות המדינה ממיסים באופן משמעותי. כמו כן, נקבעו מס' הוראות שעה משמעותיות אשר יוצרות הדרגתיות מסויימת עד להחלת החוק באופן מלא. מדובר בהוראות חוק מורכבות מאוד המצריכות למידה והבנה מעמיקה לשם יישומן כנדרש, והפעלת שיקול דעת מקצועי פרטני לשימוש אפקטיבי בסעיפי חוק שונים, לטובת הנישומים.

לפניכם סקירה ראשונית "על קצה המזלג" על ההיבטים בהם עוסק תיקון החקיקה, כפתיח לסדרת מבזקים שתכלול מידע מפורט ומורחב יותר לגבי כל אחד מהסעיפים הרלוונטיים.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

סעיף 62א לפקודה – מיסוי בעל שליטה בחברת מעטים

סעיף 62א(א) – "חברת ארנק" – תיקון לסעיף הקיים

הסעיף, בנוסחו הישן, קבע כי במקרים מסויימים יראו את הכנסתה של חברת מעטים כהכנסה מיגיעה אישית של בעל מניות מהותי בחברה. ככלל, מדובר במקרים שבהם בעל המניות נותן שירותים ללקוח עיקרי, באמצעות החברה, כאשר בפן המהותי, מדובר במתן שירותים הדומה יותר לעובד שכיר, וכן שירותי ניהול כנושא משרה.

במסגרת תיקון החקיקה תוקנו הוראות סעיף 62א(א) הקיים, ותחולתו הורחבה כך שחברות רבות יותר יכנסו לתחולת הסעיף.

סעיף 62א(א1) – הכנסה חייבת של חברת מעטים מפעילות עתירת יגיעה אישית

הסעיף נועד למנוע מצב שבו פעילות של יגיעה אישית מתבצעת באמצעות חברה, תוך ניצול מנגנון המיסוי הדו-שלבי לדחיית חלק מתשלומי המיסים, בהשוואה להפקת ההכנסות בידי יחיד. הסעיף עוסק בחברות מעטים ששיעור הרווחיות שלהן עולה על 25%, ולמעשה לוכד בעיקר חברות העוסקות במתן שירותים, ששיעור הרווחיות שלהן גבוה.

כמו כן, הסעיף כולל הוראות אנטי-תכנוניות שנועדו למנוע הסטת הכנסות לחברות קשורות, במטרה להקטין את שיעור הרווחיות של חברת המעטים אל מתחת ל-25%.

מנגנון המיסוי

הכנסה חייבת של חברת מעטים מפעילות עתירת יגיעה אישית (כהגדרתה בסעיף), בשיעור העולה על 25% ממחזור ההכנסות של החברה יחשבו כהכנסה חייבת מיגיעה אישית  לפי סעיף 2(1), של יחיד שהוא "בעל מניות פעיל בה" כהגדרתו בסעיף, בהתאם לחלקו ברווחי החברה (הנוסחה המלאה כוללת רכיבים ואלמנטים נוספים)

סעיפים 62א(א2) ו-(א3) – ייחוס הכנסה של חברת מעטים, שמקורה בשותפות או בדיבידנד שחולק לה, לבעל שליטה

הסעיף קובע מנגנון לייחוס הכנסה בשיעור של 55% מהכנסה חייבת של שותפות המיוחסת לחברת מעטים, או מדיבידנד שחולק לה, לבעל שליטה בחברת המעטים, בהתקיים התנאים הבאים:

  1.   חברת המעטים מחזיקה בשותפות / בחברהבשיעור של פחות מ-10%
  2.   הכנסת השותפות או החברה, כולה או חלקה, נובעת מיגיעתו האישית של בעל השליטה

מנגנון המיסוי

* מההכנסה שמקורה בשותפות, המיוחסת לבעל השליטה לפי סעיף זה, תופחת הכנסה של בעל השליטה לפי סעיפים 2(1) או 2(2), ששולמה לו על ידי חברת המעטים. ההכנסה תחוייב במס בידי בעל השליטה כאמור, כהכנסה מ-2(1)

* הכנסה שמקורה בדיבידנד שחולק לחברת המעטים, ומיוחסת לבעל השליטה, תחוייב במס בידי בעל השליטה כהכנסה מדיבידנד

תחולה

הסעיף בנוסחו החדש יחול לגבי הכנסות שהפיקה חברת המעטים מיום 1.1.25 ואילך.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

רווחים לא מחולקים שרואים אותם כמחולקים

תיקון סעיף 77 לפקודה

סעיף 77 בנוסחו ערב התיקון, מסמיך את את המנהל להורות לחברת מעטים על חלוקה כפויה של דיבידנד, בתנאים מסויימים. בלשון הסעיף – "דיבידנד להלכה".

לשם הפעלת הסעיף לגבי חברה העונה לתנאים, נדרש המנהל להתייעץ עם הוועדה שהוסמכה לכך בהתאם להוראות סעיף 81 לפקודה, וכן לתת לחברה הזדמנות סבירה להשמיע את טענותיה.

במסגרת תיקון החקיקה הוכנסו מס' שינויים בחוק הקיים:

* סכום הרווחים הנצברים אשר מאפשר את הפעלת הסעיף הועלה מ-5 מיליון ל-10 מיליון ₪

* תוקנה הגדרת רווחים נצברים כך שמסכום ההכנסה החייבת של החברה יופחתו הפסדים שטרם קוזזו, ומנגד – ייוחסו לחברה רווחי תאגיד שקוף שהיא מחזיקה בו

* יתרת המינימום של רווחים נצברים לאחר חלוקת הדיבידנד להלכה הועלתה מ-3 מיליון ל-6 מיליון ₪.

יצויין שמדובר בסעיף חקיקה שמיושם ע"י רשות המיסים בלבד. חברה שלכאורה עומדת בתנאי הסעיף לא נדרשת לבצע חלוקה מיוזמתה, אלא רק במידה והמנהל דרש את החלוקה.

סימן ג' לפרק החמישי – תוספת למס על רווחי חברת מעטים שלא חולקו

הסעיף קובע מנגנון להטלת תוספת למס בשיעור של 2% על רווחים עודפים של חברת מעטים שלא חולקו. תכלית הסעיף היא למנוע צבירת רווחים בחברות מעטים, כאשר הצבירה אינה משרתת תכלית עסקית, וקובע מנגנון לחישוב הרווחים העודפים החייבים במס.

הסעיף לא יחול לגבי רווחים שהופקו מהמקורות שלהלן:

א. רווחים שמקורם בהכנסה מוטבת, הכנסה מועדפת, הכנסה טכנולוגית או הכנסה של מפעל מאושר, כהגדרתם בחוק עידוד

ב. רווחים ממכירת מפעל תעשייתי כהגדרתה בסעיף 18א לחוק עידוד

ג. רווחי קבלן בונה הממוסים בהתאם להוראות סעיף 8א(ג)

ד. רווחים שמקורם בפעילות של מוסד כספי

תוספת המס לא תשולם בכל שנת מס שבה:

  1. נוצר בחברה הפסד לצרכי מס (פירותי או הוני) בסכום העולה על 10% מסכום הרווחים הנצברים בתום שנת המס הקודמת
  2. החברה חלקה דיבידנדים ששולם מס בשל חלוקתם, בסכום העולה על 50% מהרווחים העודפים בתום שנת המס הקודמת
  3. החברה חלקה דיבידנדים ששולם מס בשל חלוקתם, בשיעור של 6% או יותר מהרווחים הנצברים בתום שנת המס הקודמת.

כהוראת שעה נקבע כי לגבי שנת 2025, שיעור החלוקה הנדרש יעמוד על 5% מסכום הרווחים הנצברים לתום שנת המס 2024 (במקום 6%), ובלבד שהמס בגין חלוקה זו ישולם עד ליום 31.12.2025

"מגן עודפים"

במסגרת הסעיף נקבעו מס' חלופות לחישוב מגן עודפים = סכומים שלגביהם לא תשולם תוספת מס.

הוראות שעה

לצורך יישום מדורג של הוראות הסעיף, נקבעו מס' הוראות שעה הקובעות הקלות לגבי חברות שיחלקו דיבידנדים בשיעורים מסויימים, בין השנים 2025-2030.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

הוראת שעה – אי תחולת הוראות סעיף 93 בפירוק מלא / חלקי

של חברת מעטים

סעיף 93 לפקודה קובע את מנגנון המיסוי שיחול במקרה של פירוק חברה.
עיקרי הסעיף:
* נכס שהועבר לבעל מניות, יראו אותו כאילו נמכר לבעל המניות בתמורה לשווי השוק של הנכס
* כל סכום שהתקבל בידי בעל המניות אגב פירוק, לרבות שווי נכסים שהועברו אליו, יהווה תמורה בגין מניות החברה המתפרקת, וישולם בגינו מס רווח הון.
דהיינו, העברת נכס מחברה לבעל המניות "גורר" מיסוי דו שלבי לפי שווי הנכס המועבר, מס חברות בשלב הראשון בשיעור של 23% ומס דיבידנד בשיעור של 30% לבעל מניות מהותי ובתוספת מס יסף ככל וחל.
כהוראת שעה, נקבעו הקלות לגבי חברות שיבצעו פירוק מלא / חלקי (=העברת נכסים בודדים מחברה לבעל מניות בחברה) עד ליום 31.12.2025ובלבד שמלוא המס בגין הפירוק שולם בפועל לפני תום שנת המס 2025. להלן עיקרי הדברים:
פירוק מלא
בפירוק מלא של חברה, החיוב במס בידי בעלי המניות יהיה עד גובה הרווחים הראויים לחלוקה בלבד, כהגדרתם בסעיף 94ב לפקודה.
פירוק חלקי
בהעברת נכס בודד או מס' נכסים מחברת מעטים לבעל שליטה, בעל השליטה יחוייב במס על הכנסה לפי ס' 2(4) לפקודה בגובה יתרת המחיר המקורי של הנכס חלף החיוב הסטנדרטי – בהתאם לשווי השוק
הוראות כלליות
* במכירת נכס שהועבר לידי בעל מניות בהתאם להוראת השעה, הרווח הריאלי יפוצל לניארית לתקופות, כדלהלן:
הרווח שנצבר עד למועד ההעברה בהתאם להוראת השעה, יחוייב בשיעור המס המקסימלי לפי ס' 121. יתרת הרווח תחוייב בשיעורי מס רוח הון / מס שבח, לפי הענין.
* בגין העברת נכסים בהתאם להוראת השעה לא יחול חיוב במס רכישה
* הסעיף כולל הוראות ודגשים שונים, בין היתר לגבי חברות מעטים שמוחזקות בידי חברות, ועוד.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

לסיכום –

תיקון החקיקה טומן בחובו השלכות מס משמעותיות אשר עשויות לחול על חברות רבות במשק. לצד זאת, ניתנו הוראות שעה שונות אשר עשויות להקל במידת מה על הנישומים, וחלקן אף מהוות הזדמנות של ממש.

אנו נערכים למתן מענה מקצועי וגיבוש המלצות פרטניות ללקוחותינו, כהערכות ליישום הוראות החוק החדשות, ולשם ניצול מיטבי של הוראות השעה השונות.

רו"ח סיגלית סייג שותפה בכירה

רו"ח סיגלית סייג שותפה בכירה
שותפה בכירה ומנהלת הסקטור הממשלתי/ ציבורי, שותפה בניהול המחלקה הכלכלית לרבות זו המטפלת בהלוואות מקרן לעסקים קטנים ובינוניים.
משמשת כיו"ר הבקרה התקציבית לקבוצות הליגות המקצועיות בהתאחדות לכדורגל.
גב' סייג כיהנה כנציגת משרד האוצר בצפון אמריקה ובשורה של תפקידים בכירים באוצר. ביניהם: סגנית בכירה לחשב הכללי , לרבות ניהול תמיכות וכוח אדם באגף החשב הכללי.
כמו כן כיהנה כחשבת משרד העבודה והרווחה וחשבת המשרד לביטחון פנים.

MBA – במנהל עסקים, האוניברסיטה העברית.

BA – בחשבונאות וכלכלה, האוניברסיטה העברית.

רו"ח לאה גרוזובסקי, שותפה | סקטור עסקים

רו"ח לאה גרוזובסקי, שותפה
סקטור עסקים

רו"ח משנת 2007 ושותפה בפירמה משנת 2019 בסקטור ביקורת חברות פרטיות וציבוריות.
ללאה ניסיון בליווי חברות ועסקים בשלל צמתי ההחלטה, ביקורת ועריכת דוחות כספיים, ייעוץ והכונה בפעילות הפנימית ובייצוגם המיטבי מול הרגולטורים השונים.
במהלך שנותיה של לאה בפירמה התמקצעה במתן שירותי ראית חשבון וליווי לחברות בענפי המשק השונים: חברות קמעונאות, נותני שירותים, חברות סטארט אפ, קבלני ביצוע, כמו כן ניסיון בקבלת הטבות מס במסגרת חוק עידוד השקעות הון והגשת בקשות למרכז השקעות.
בשנים האחרונות לאה שותפה בפירמה והיא מסייעת בקידום מחלקת ביקורת עסקים ובמחלקת הMMC.

BA – במנהל עסקים, המרכז האקדמי לב.

רו"ח יפי שטיינוביץ, שותפה
סקטור עסקים

רו"ח יפי שטיינוביץ, שותפה | סקטור עסקים

רואת חשבון מ2007, נסיון בביקורת ובעריכת דוחות כספיים, ליווי וייעוץ לחברות ולעסקים.

השילוב של ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם עולם העסקים יחד עם יכולותיה הייחודיות בראיה רוחבית, מאפשר ליפי לתת שירותי ייעוץ והכוונה לעסקים גדולים ובינוניים במשרד. יפי מעניקה ללקוחות מעטפת של ייעוץ בכל הקשור לעולם הפיננסי של העסק, עם ייעוץ חשבונאי בנוגע להצגה וניתוח הדוחות הכספיים ואם בתכנוני מס, בשינויים מבניים של קבוצות, בחשיבה על אשראי בנקאי, משקיעים והשקעות. במסגרת תפקידה היא מפנה לכיווני פעילות חדשים, מבצעת קישור עסקי בין לקוחות ועוד.

בשנים האחרונות שותפה בפירמה והיא מסייעת למינוף סקטור החברות.

מתמחה במיוחד בסקטור הנדל"ן, בסקטור המחקר והפיתוח ובסקטור ה-MMC.

רואת חשבון מ2007, נסיון בביקורת ובעריכת דוחות כספיים, ליווי וייעוץ לחברות ולעסקים.

השילוב של ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם עולם העסקים יחד עם יכולותיה הייחודיות בראיה רוחבית, מאפשר ליפי לתת שירותי ייעוץ והכוונה לעסקים גדולים ובינוניים במשרד. יפי מעניקה ללקוחות מעטפת של ייעוץ בכל הקשור לעולם הפיננסי של העסק, עם ייעוץ חשבונאי בנוגע להצגה וניתוח הדוחות הכספיים ואם בתכנוני מס, בשינויים מבניים של קבוצות, בחשיבה על אשראי בנקאי, משקיעים והשקעות. במסגרת תפקידה היא מפנה לכיווני פעילות חדשים, מבצעת קישור עסקי בין לקוחות ועוד.

בשנים האחרונות שותפה בפירמה והיא מסייעת למינוף סקטור החברות.

מתמחה במיוחד בסקטור הנדל"ן, בסקטור המחקר והפיתוח ובסקטור ה-MMC.

רו"ח אריה שכטר, שותף | סקטור ממשלתי ציבורי

רו"ח אריה שכטר, שותף
סקטור ממשלתי ציבורי

אריה שכטר, רו"ח (משפטן)
רו"ח אריה שכטר בעל תעודת רו"ח משנת 2010
שותף תחום ביקורת פנימית וביקורת שכר – בעל תעודת מבקר פנים מוסמך מטעם לשכת המבקרים הפנימיים, משמש כמבקר פנים בגופים גדולים ציבוריים ופרטים,
ההתמחות הינה גם בתחום ביקורת מערכות מידע בוגר קורס cisa של הארגון העולמי ISACA
ניסיון רב בביקורת שכר, מלווה גופים גדולים במשק ומשמש כבודק שכר מוסמך מכח חוק הגברת האכיפה, ואף מלווה את משרד העבודה בהסמכת בודקי שכר בהתאם לחוק.

BA – חשבונאות ומערכות מידע, מכון לב

MA – במשפטים, אוניברסיטת בר אילן

רו"ח תהילה פאר, שותפה | סניף רמת גן

רו"ח תהילה פאר, שותפה
סניף רמת גן

רו״ח משנת 2010, ניסיון בביקורת ובעריכת דוחות כספיים, מיסוי תאגידים וייעוץ לחברות ועסקים מכל ענפי המשק. הכוונה וייעוץ חשבונאי ופיננסי, בנוגע להצגה וניתוח הדוחות הכספיים, תכנוני מס, שינויים מבניים של קבוצות, אשראי בנקאי, משקיעים והשקעות. הפניה לכיווני פעילות חדשים, ביצוע קישור עסקי בין לקוחות ועוד.

מתמחה במגזר הפרטי ובסקטור MMC

MA – משפטים, אוניברסיטת בר אילן.

BA – מנהל עסקים בהתמחות מימון, הקריה האקדמית אונו.                          

מוסמכת כדירקטורית, אוניברסיטת בר אילן.

רו״ח רעות שילה, שותפה | סקטור ממשלתי ציבורי

רו״ח רעות שילה, שותפה
סקטור ממשלתי ציבורי

רו"ח רעות שילה שותפה ומנהלת הסקטור הממשלתי/ ציבורי בפירמת בן דוד שלוי קופ. רעות הצטרפה למשרד בשנת 2005, והתקדמה בתפקידים השונים במשרד, עד למינויה לשותפה בשנת 2013. במסגרת תפקידיה השונים בפירמה, צברה רו"ח רעות שילה ניסיון מגוון ומעמיק בביקורת פנימית וחקירתית, ביקורת בחשבויות משרדי ממשלה, ביקורת דוחות כספיים של משרדי ממשלה ובביקורת חיצונית ופנימית ברשויות מקומיות. כמו כן, משמשת כמעיינת מטעם משרד הפנים בדוחות כספיים של רשויות מקומיות.

רו"ח גלבוע ויספיש, שותף | סקטור אלכ״רים

רו"ח גלבוע ויספיש, שותף
סקטור אלכ״רים

רו"ח גלבוע ויספיש שותף מנהל סקטור עמותות ומלכ"רים. מומחה בטיפול לקוחות המגזר השלישי, מומחה בהכנה וליווי תוכניות הבראה וגופים בקשיים פיננסיים ואחראי על יעוץ חשבונאי ניהולי ומיסויי למוסדות ציבור. חבר הועדה "לטיפול בנושא מלכ"רים עמותות והמגזר ההתנדבותי" מטעם לשכת רואי החשבון משמש כמבקר פנים וחבר ועד מנהל במספר גופים עסקיים ומלכ”רים. בנוסף משמש כסגן נשיא ויו"ר ועדת הכספים של לשכת המבקרים הפנימיים IIA

BA – "חשבונאות ניהולית ומערכות מידע" בהצטיינות בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה "מכון לב" תעודת הוראה להוראת המדעים והטכנולוגיה בבתי ספר העל יסודיים.

רו"ח סיגלית סייג, שותפה בכירה | סקטור ממשלתי ציבורי

רו"ח סיגלית סייג, שותפה בכירה סקטור ממשלתי ציבורי

רו"ח סיגלית סייג שותפה בכירה
מנהלת הסקטור הממשלתי/ ציבורי, שותפה בניהול המחלקה הכלכלית לרבות זו המטפלת בהלוואות מקרן לעסקים קטנים ובינוניים.
משמשת כיו"ר הבקרה התקציבית לקבוצות הליגות המקצועיות בהתאחדות לכדורגל.
גב' סייג כיהנה כנציגת משרד האוצר בצפון אמריקה ובשורה של תפקידים בכירים באוצר. ביניהם: סגנית בכירה לחשב הכללי,
לרבות ניהול תמיכות וכוח אדם באגף החשב הכללי.
כמו כן כיהנה כחשבת משרד העבודה והרווחה וחשבת המשרד לביטחון פנים.

MBA – במנהל עסקים, האוניברסיטה העברית.

BA – בחשבונאות וכלכלה, האוניברסיטה העברית.

ד"ר רענן קופ, רו"ח (משפטן) שותף מייסד

ד"ר רענן קופ, רו"ח (משפטן)
שותף מייסד

רו"ח משנת 1988, מומחה בליווי פיננסי וייצוג בנקאי לחברות ועצמאיים, ביקורות פנים, מיסוי תאגידים, מיסוי מקרקעין, פירוקים, הקפאות הליכים וניהול חברות בקשיים פיננסיים.
סגן נשיא לשכת רו"ח, יו"ר וועד מרחב ירושלים וחבר הוועד המרכזי של לשכת רו"ח בישראל. חבר וועד מנהל תיאטרון "החאן", חבר וועד מנהל הקמארטה הישראלית, מרצה וחבר סגל במכללה האקדמית הדסה, יו"ר וועד "איגוד לוחמי ירושלים", מייסד וחבר וועד מנהל עמותת "סלע", משמש כסגן נשיאת לשכת רואי חשבון. כמו כן מנגן בסקסופון וחבר בלהקת הביג בנד הירושלמית.

PHD , MBA – מנהל עסקים, התמחות בהתנהגות ארגונית,Newport University, CA.

LLM – מוסמך במשפטים, אוניברסיטת בר-אילן.

BA – כלכלה ומנהל עסקים, האוניברסיטה העברית.

רו"ח יואל שלוי, שותף מייסד

רו"ח יואל שלוי הינו מומחה בהערכות שווי, בדיקות פיננסיות וליווי של חברות ציבוריות. עובד לשעבר של רשות המיסים, ובעל ניסיון עשיר בהתנהלות מול רשויות המס. מומחה בטיפול בארגונים ועצמאיים ובפתרון סוגיות מיסוי. שימש בעבר כמרצה במחלקה לחשבונאות באוניברסיטה העברית. חבר ומייסד מוסדות ללא מטרות רווח בירושלים בעיקר בתחום החינוך.

נציג המשרד ברשת הבינלאומית –                The Leading Edge Alliance.

מתמחה בטיפול בסוגיות מיסוי ודיווח הקשורות לאזרחי ארה"ב.

MBA –  מוסמך המנהל עסקים, האוניבריסטה העברית.

BA – כלכלה וחשבונאות, האוניבריסטה העברית.

רו"ח יואל שלוי הינו מומחה בהערכות שווי, בדיקות פיננסיות וליווי של חברות ציבוריות. עובד לשעבר של רשות המיסים, ובעל ניסיון עשיר בהתנהלות מול רשויות המס. מומחה בטיפול בארגונים ועצמאיים ובפתרון סוגיות מיסוי. שימש בעבר כמרצה במחלקה לחשבונאות באוניברסיטה העברית. חבר ומייסד מוסדות ללא מטרות רווח בירושלים בעיקר בתחום החינוך.

נציג המשרד ברשת הבינלאומית The Leading Edge Alliance
מתמחה בטיפול בסוגיות מיסוי ודיווח הקשורות לאזרחי ארה"ב

MBA –  מוסמך המנהל עסקים, האוניבריסטה העברית.

BA – כלכלה וחשבונאות, האוניבריסטה העברית.

רו״ח עובד בן דוד, שותף מייסד, שותף מנהל

רו"ח עובד בן דוד ייסד את פירמת בן דוד ושות' בשנת 1994. בעל ניסיון רב במתן שירותי יעוץ וראית חשבון, מומחה בביקורת פנימית וחיצונית במשרדי ממשלה, ביקורות ברשויות מקומיות, ביקורות ויעוץ מיסויי לחברות ועצמאים, פירוקים ותוכניות הבראה לגופים גדולים.

רו"ח עובד בן דוד שימש כמרצה בתחום החשבונאות הפיננסית במספר מוסדות להשכלה גבוהה. שימש בעבר ראש החוג לראיית חשבון בבית הספר הגבוה לטכנולוגיה "מכון לב". שימש כחבר בוועדה לקביעת תקנים חשבונאיים ממשלתיים.

שימש כיו"ר דירקטוריון חברת אשר”א – החברה הישראלית לביטוח יצוא בע"מ.

שימש כיו"ר ועדת כספים בחברה הממשלתית "עמידר", החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ.

BA – כלכלה וחשבונאות, האוניברסיטה העברית.

דניאל כהן-2

רו"ח דניאל כהן | מנהל מחלקת מיסים

רו"ח דניאל כהן, מנהל מחלקת מיסים

רו״ח כהן דניאל הינו אחד ממומחי המיסים המובילים במשק.
את תחילת דרכו המקצועית התחיל דניאל כמפקח שומה בתפקיד שומה ירושלים, לאחר מכן שימש כרכז חוליית חברות בפקיד שומה ירושלים 3. בשלוש השנים האחרונות שימש דניאל כמנהל תחום במחלקת שינויי מבנה בחטיבה המקצועית ברשות המיסים וכן כרפרנט מקצועי של פקיד שומה ירושלים ופקיד שומה אשקלון. במהלך עבודתו ברשות המיסים דניאל כיהן בתפקידים שונים, היה חבר בוועדות שונות והיה מעורב בכתיבת חוזרים ועמדות מקצועיות. ככל שדניאל התקדם בסולם
התפקידים הוא צבר ידע מקיף וניסיון רב בתחום המיסים, כגון: תכנון מס לעצמאים וחברות, בדיקת חשיפות מס וליווי עסקאות בחברות גדולות וכן טיפול בסוגיות מס מורכבות הן בתחום המיסוי הישראלי והן בתחום המיסוי הבינלאומי.

לדניאל מומחיות ייחודית בתחום המיסוי של מיזוגים, פיצולים והעברות נכסים, בנוסף דניאל מרצה בכיר בקורסי המיסים בחוג לחשבונאות במרכז האקדמי לב ומרצה בכיר בקורסים שונים בתחום המיסים וכן נמנה על צוות ״מומחי כל מס״ מקבוצת חשבים (אתר בו מומחי מס מכווינים רו״ח אחרים).

BA – חשבונאות ומערכות מידע.

MBA – משפטים.